Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjättejuni

Skjut ingen salut på Nationaldagen
den skall inte firas med kanoner och krut
Släpp Fredsduvor ut
fyll rymden med dem
Låt oss fira att vi varit fredliga i över två hundra år
att vi inte längre plågar våra närmsta grannar med krig och banesår

Fäst blomsterkransar kring mage och hår
far ut i vilda lyckliga danser
Bjud kramar, bjud bröd och vin
bjud kärlighet
Fira demokrati och krigslöshet
Fördöm
hat, terror och trångsynthet

Vi har ju alla samma biologiska urmoder från Afrika
- som du kanske vet.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 150 gånger
Publicerad 2019-06-06 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP