Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detonation


Det osynliga hotet

ger en högst verklig rädsla

hemvändande soldater

som stridit för sin övertygelse

har de slutit fred nu

eller ska de fortsätta kriga

terrorhotnivån i Sverige

är på 3 idag 

det innebär ett förhöjt hot

kl 09:02 i morse

inträffade en explosion i centrala Linköping

bland vanliga bostadshus

man skriver att 250 lägenheter är drabbade

man säger att det ser ut som en krigszon

demolerade balkonger, krossat glas

skadade människor

men i vårt land som inte är i krig

här finns inga dödade offer

det är mera ett osynligt krig som förs här

vem som detonerade vad det nu var

vet ingen ännu

vi kan bara hoppas på att terrorhotnivån

stannar på 3 och inte graderas upp

för hur ska vi kunna skydda oss mot

en osynlig fiende som spränger hus

en solig morgon i juni

i ett aningslöst land som andas fred





Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-07 15:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Sanningen ord och frågor.
2019-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP