Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rödvingens fallande skala

I skogens svinnande törstlinjer,
i skogstjärnors bleka lakljus,
i barrträdens skuggade andning,
förnummen i byn
som vindarnas lek med flöjel;

en stund som denna,
en stund som du

i barrskogsbandet
runt Jordens panna;

midsommarkrans och törnekrona

i en avlägsen del
av nuet,
i ännu en tanke
i stöpet,

i törstlinjens torra tangent,
genom rödvingens fallande skala;

det sista, kanske, som hörs




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-08 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP