Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
välkomnar 23 med öppen famn…


här finns jag inte

Synligheten vidgar ögats pupill, oljudet stärker örats uppfattning när
vokaler genomborrar väggar
för att se det vi vill se och
höra, det vi vill höra
och inte förstå att sanningen är din egen
uppblandad med tusen andra

bruset är bara en del av alla illusioner som bildar små
vackra mönster ur ett absolut ingenting

vi är så duktiga på att förstå det rätta att vi hatar felen
så mycket att vi faktiskt är det vi anklagar

cirkeln kommer aldrig bli statiskt rund
vägen kommer aldrig bli vågrätt rak
och ett hjärta kommer alltid sluta slå

men så länge parodin fortsätter i sin egen uppdiktade realism
är vi redan ett offer för omständigheterna

vi tror på bruset, helt utan att ifrågasätta
varför vi aldrig återvände hem

här finns jag inte




Prosa av Max Poisé
Läst 129 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-01-08 16:28



Bookmark and Share


  DominiQueen
WOW! Käre Maestro.. Målande metaforer, mästerligt om existens och illusion.
I sanning Du ÄR. (nånstans) ;-)

GOTT NYTT NU, och tjugi7tre
och hela tiden brevé
2023-01-09

    Lena Staaf VIP
Vad är sanning? Det är inte så lätt att veta. Det gäller att vara ödmjuk och ta in flera fakta och perspektiv.
2023-01-08

  WyS VIP
De mesta är sorl och tomhet... Få som ens våga beröra kärleken till livet...
2023-01-08

    Solbelyst
Ord om ängsliga tider. Viktigt att leva inom sitt eget famntags omkrets och fjärma sig från digitalt larm och brus som sjunger den mänskligt bristfälliga vetenskapens lov.
2023-01-08

  Anya VIP
Natthiko
2023-01-08

  Anya VIP
Jaa det är sannerligen komplext med sanningen. Vi tror gärna att vår uppfattning är det sanna men så är det ju sällan. Det krävs mycket styrka att ifrågasätta sig själv och som Natiko sa;
"Tro inte på allt du tänker."
2023-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé