Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänkte mig-



Tänkte mig en vila
att bota all kronisk trötthet
i all grönskas storhet
runtom -

alla dofter och alla former,
att falla ner i det som en tyngd
och bara vila som försvinnande.

O, ljuva tanke,
att nå en väsentlighet
i allt,
och ingen tilldelad barmhärtighet,
utan bara tillbaka
till min sanna verklighet.

Så föll min längtan -
medan jag stod kvar
övergiven,
modern människa
som jag var.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-06-08 11:47



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Igenkänningsfaktor i längtan efter vila och att nå det innersta, det väsentliga. Gripande slut. Känns kallt och ödsligt och ... rationellt
2019-09-21

  Gunnel Eriksson VIP
Sann verklighet förändras över tid.
Svårt att veta vad som är sant.
All grönska innebär för min del ögonallergi vilken kommit med åren.
Intressant dikt. Modern människa innebär ständig förändring tycker jag.
2019-06-08

  Ulf Carlsson VIP
Samma gamla längtan finns kvar även i moderna människor. Känsligt gestaltat!
2019-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP