Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befriande sommarregn

Den mulna himlen och regnet som smattrar mot takpannorna

När hon vänder blicken mot innertakets fönster bjuder regnets rännilar en stunds respit

pärlor av regnvatten mot den blanka glasytan ger sorgen tröst

bildar mjuka mönster av skiftande vattenformationer

som ett naturens kalejdoskop i hennes blickfält  

 

en vildvuxen längtan att få krypa inombords och låta tårarna få rämna en stund

lättnaden över det avdramatiserande som regnets skyar ger

och så vilan

 

vilan från krav och måsten

erkännandet

när sorgen får ta det uttryck

 

den behöver

 

 

© Birgitta Wäppling, 8 juni, 2019

 

 

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-08 14:56



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Du har en fin närvaro i din text.
Beskrivande bilder får du fram.
Gillas!


2019-06-12

  Elaine.S VIP
”Som ett naturens kalejdoskop i hennes blickfång ” Makalöst fint
2019-06-10

  Feminaz
En dikt med syre för den inre människan.
2019-06-09
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP