Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nuvarande innehavare av utlyst tjänst anger viss utbrändhet som grund för sin vädjan ... - det var i januari 2006 då detta flöde tillkom och publicerades här tidigare ... Idag är tjänsten avvecklad då jag funnit den jag sökt finna ...


Konstruktör med uppgraderad parlör sökes

Sinnesintrycken
blandas
rörs om
och fogas samman
till nya minnesstycken

Begrepp och prepositioner
utvecklas, förnyas
och anpassas
till nya mönster
sekund för sekund
minut för minut

timme in och timme ut

lagringsutrymmet börjar alltmer
närma sig sitt slut

Men den ständigt pågående
förändringen
i förutsättningarna
för nutiden
inför framtiden
utifrån
förändrade retroperspektiv
ständigt återkommande
från den historia
som utgör mitt liv
söker finna alternativ

Modellerna
för att hantera
analysera och verifiera
vad livet egentligen handlar om
är i stort behov av
förnyelse och rekonstruktion

Min kognitiva konstruktör
söker allt oftare numera
vinna min uppmärksamhet
för att jag ska söka finna
en ersättare 
en bisittare
och tillsätta så även
en rådgivande funktion

för att råda bot på
den kaotiska situation
nära gränsen till full implosion
som råder inom mig
i den gränszon
mellan nu och då
vilken jag i denna stund
inte förmår reglera
än mindre ventilera

Känner mig till och från
 - mest till  -
lite överkörd
från båda håll
och några till
av alla intryck som till mig
komma vill 

intryck jag behöver
mer uppdaterade modeller
för att kunna hantera och förstå

hur jag ska kunna reglera
gränszonen mellan nu och då

Behöver nya begrepp och prepositioner
och en ny infrastruktur
konstruerad efter aktuella förhållanden
för att jag ska kunna hantera
såväl det inre universum
som det mer perifera
vilkas dynamiska funktioner
är nödvändiga för
att jag ska kunna ge 
uttryck för och ventilera

lite mer av allt det som
bara väntar på att få
återföras, komma ut
och förmedlas i överskådlig form

Behovet av en assisterande
eller en helt ny kognitiv konstruktör
med uppgraderad parlör
är enormt mycket större
idag än vad det var igår
men likväl inte i närheten av
hur stort det kommer att bli 
redan imorgon dag ...

Utlyser därför härmed akut
tjänsten som kognitivt assisterande konstruktör

Absolut krav är dock mentalt förstärkta
referenser från såväl praktisk som teoretisk erfarenhet
av både inre och yttre universellt tillsynes hopplös men lovande verklighet

Det är väl kort och gott
i stort och smått
vad som är de preferenser vi har
min kognitiva konstruktör och jag ...





©Peter Stjerngrim

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-06-08 15:33



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Fint och lekfullt.
2019-06-13

  BenGust VIP
"nya begrepp och prepositioner
ny infrastruktur"

läser: nya ledindikatorer och
ny lägesbestämning vilket går
i en framkomlig ny riktning.

2019-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP