Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...inleder tredje säsongen, av vad som har varit en meta-deckare och/eller doku-soppa, men som alltmer liknar embryot till en lyrikmässig roman eller fiktiv släktkrönika?!?


FiskarDeckarTrion, kap. 31 : Parallella Sidospår

 

 

 

De flitiga fiskarna låg på klipporna, med gapande munnar och fingrar fulla av skönlitteratur. Semestern hade helt nyss tjuvstartat. Medan Marianne Makrill just tagit buss ned till Lysekil för att besöka sin lillasyster Suzanna Stensnultra, så visade det sig att Suzanna Stensnultra precis flugit upp till Sundsvall för att överraska sin storasyster Marianne Makrill som flyttat dit redan 1993. Kvar bland mysigaste granit hade Suzanna Makrill ingått äktenskap med stenrik nätutvecklare. Nu fick systrarna hålla tillgodo med mobil kontakt från varsin semesterort, messa selfies från finfina fläckar de redan kände utan och innan. Fornstora små träkåkar varvades med behagfulla bergknallar.

 

 

Betydligt hårdare semestertider utspann sig hos Ragnar Harr. Hans kompanjoner hade likaså dragit upp till Lofoten, medan störstfiskaren själv sett sig tvungen att anlägga blixtvisit vid Vätterns småländska marker, där en gammal brevvän som bäst höll på få napp... Under tiden Harr dirigerade i vilken takt sjöodjuret skulle vevas in, såg nytt liv nattens ljus uppi andäktig fjordmynning. Ungen som Lizette Lax glänsande av gråt födde fram, med Arvid Id vid sin sida, var alltjämt obestämt vem. Dess aura kändes mest som en sjustrålig smörbult. Sådan fiskart blev en smula omöjlig att kallas i efternamn. Solen sökte sömnlöst deras sammanhang.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-08 18:34



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Vad jag försöker göra är nog bara att berätta något oerhört vardagligt med ovanliga termer... likt bärplockning eller vilket projekt somhelst fast i fantasirikare dräkter?!?!

Möjligen ligger Mumintrollen närmast tillhands att jämföra med - om dessa hade sett mer mänskliga eller fiskiga ut... Där tycks också bo en antydan till barnsligt sökande efter mysterium i varje volym, som ibland blir riktiga gåtor och ibland rinner ut i sanden av mysiga relationer :-)
2019-06-09

  TrollTörnTrappan VIP
Tack ja, eller åtm fiskiga... ty jag ser dessa karaktärer fortfarande som människor helt klart. Snarast med fiskanfrätta självbilder?!

Ej heller är de några animerade, talande fiskfigurer.... blott insnöade/inregnade /insolade/inklippade i sin fisk(are)värld /sina fisk(are)världar (som iofs i någon mån må återspeglad sig utåt till deras kroppar).

Men visst är skapelserna ändå mirakel (i livets mysterium) och visst kan astrologi, totem el dyl ha en fena med i leken den vuxna.
2019-06-09

  Nanna X
Intressant genreutveckling, snarare skapelsemirakel än deckargåta. Visst är människor fiskar.
2019-06-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP