Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrets storm

Dunklets kliv

över stranden

 

där barnen nyss

sprang barfota

över sandens vidder

 

mörkrets jätte

som svalt solen

 

och nu sopat bort

spåren efter

lekarna

 

 

En stund

följer en annan

 

ett ögonblick

är en evighet

är alltets ände

 

och han som

når nattens tak

 

går mot bergen

medan fåglarna

sjunger ljuset tillbaka

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-06-09 09:54



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
att möta dina ord är att lyfta blicken in i trädens kronor, se ljus silas genom höra stämmor
2019-06-21

  Feminaz
Så du snider ord och bilder, levande!
2019-06-10

    ej medlem längre
Vackert skaldat
2019-06-09

  Johan Strömstedt
I din text skapar du individer av situationer. Spännande och mycket fantasifullt. Fint!
2019-06-09

    All my ghosts
Något av en Tranströmer-stämning över dikten.

2019-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP