Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parallella jag

Igår träffade jag mitt parallella jag nummer fyra. Jag har fem parallella jag. Alla har minst ett parallellt jag. Man kan ha många men antalet parallella jag är alltid ett fibonacci tal. Var femte månad träffar jag ett av mina parallella jag. Vi brukar berätta för varandra hur det går i våra liv. 

Mitt nummer fyra är det jag som blev lärare. Han lever ett lugnt liv i södra Sverige, har två barn och är lyckligt gift. Fast igår berättade han att han misstänker att hans fru är otrogen. Jag sa att jag trodde att han bara är paranoid. Han berättade också att han har börjat äta antidepressiva medel. Och jag som var avundsjuk på hans lyckliga liv. Han är den av mina fem parallellla jag som jag tycker om mest. Jag vill inte att det ska gå åt helvete för honom så som det gick för nummer tre förra året. Nummer tres fru lämnade honom,  han började dricka och blev av med jobbet. 

Nästa månad ska jag träffa mitt originaljag. Jag är hans parallela jag nummer sju. Han ska släppas ut från Kumla efter tre års vistelse där och han ser verkligen fram emot att träffa mig. 




Prosa (Kortnovell) av Onomatoprofet VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-09 13:18



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Det kan bli en långfilm,

nåt att funderar på
2019-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP