Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En filosofisk tanke om kvinnan och mannen som finns i oss alla!


Huvud och hjärta ett dilemma!? Manligt och kvinnligt!

Är det möjligt för huvud och hjärta
att ingå partnerskap eller är det
skilsmässa för evigt?

Båda är ju bra på sitt sätt!

Huvudet går i cirklar ,tänker,grubblar,
filosoferar. Det känner bara till ord,logik
argument. Det är ganska sterilt.
Du lyssnar, läser, talar och drar slutsatser.
Är du säker på att det är sanningen det
andra säger eller det du läser?

Huvudet verkar vara det logiska instrumentet
medan hjärtat är det emotionella instrumentet.

Hjärtat går i emotionella cirklar, hängivenhet,
sentimentalitet.

Logiken det manliga inom dig och hjärtat det
kvinnliga. Sanningen har inget att göra med vare
sig det kvinnliga eller manliga.


Vårt samhälle har lagt upp det så att huvudet ska
vara herre och hjärtat dess tjänare!
Precis som mannen gjort kvinnan till sin slav har
huvudet gjort hjärtat till sin slav!

Vore det bättre om det var tvärt om?

Det finns saker som hjärtat inte kan göra och
detsamma gäller huvudet. Huvudet kan inte älska
inte känna...Hjärtat kan inte vara rationellt, resonligt.

Genom hela historien har de legat i konflikt.

Sanningen behöver ingen logik, inga argument
ingen filosofisk forskning.
Sanningen är enkel, men huvudet gör det
komplicerat!

Sanningen är bakom båda , den är i ditt medvetande
där varken huvud eller hjärta är.

En medveten person använder huvudet som tjänare och
hjärtat som herre!

Transformationen är på gång men inte utan kamp....











Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-09 13:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
På en högre nivå så påverkar alla energier varandra på ett eller annat sätt!
2019-06-10

  Ronny Berk
Filosofiskt, ja !
2019-06-09
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP