Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äcklet

Det är fruktansvärt hemskt att vara människa. Det blåser ute, vilket skapar ett kaos inom mig. Jag kan inte vistas ute i naturen på sommaren. Grönskan och blomningen gör mig psykotisk. Det är hemskt med alla människor i affärerna. Jag drar för de tjocka mörkläggningsgardinerna och spyr. Jag kan höra hur mina fiender tänker ont om mig. Djävulen och hans vidriga demoner är ute efter mig. Det är oerhört kallt inomhus, jag har täckjackan på mig. Jag har inte varit ute på 4 månader, isolering är livsfarligt. Jag vet att detta livet är ett straff för något jag gjort i ett tidigare liv. Det är kolmörkt inomhus, och jag trevar efter en burk vita bönor, jag lever på konserver, riktigt äckligt. Sommaren är ett avskyvärt genomkommersiellt event som gör många människor psykiskt sjuka. Jag hör hur grannarna bråkar, är det egentligen mig de är förbannade på? Jag har inte tvättat mig och borstat tänderna på 2 år. En olycksalig bekant kommer med mat till mig ibland. Min mamma och pappa slog mig blodig under hela min barndom och ungdomstid. Storebrorsan bankade mitt huvud i cementväggen. Jag förtjänade det, för jag vet att jag är en ond varelse. Men till slut fick jag nog och dödade min familj, jag sköt dom med pappas älgstudsare. För det vistades jag på rättspsyk i 20 år. Det var en lycklig tid i mitt liv, att få umgås med andra hypersjuka bröder och systrar. Nu för tiden väntar jag bara på att döden ska infinna sig. Självmord tycker jag är högst motbjudande. Någonting för fegisar. 
Den enda musik jag tål är Beethoven. Jag lyssnar i mina dyra hörlurar för att inte störa grannarna. TV tittar jag på 12 timmar om dygnet. Det är min medicin och mitt livselixir. Men de onda andarna i min garderob skickar psykoser på mig, och olika slags värk i hela kroppen. De befaller mig också att skära mig i min kropp, vilket jag gör varje dag. Det är blod överallt och spyor. Jag städar aldrig. Jag njuter av att bli äcklad över min ohyggliga situation. Detta är Guds vilja med mitt liv. Jag är ett utvalt helgon. En dag så ska jag bryta min totala isolering och gå ut på gator och torg och förkunna sanningen för människorna som den heliga profet jag är. Det är kolmörkt i min lägenhet, bara TV:n som flimrar, jag drömmer mig bort, och njuter av min vidrigt äckliga person.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-09 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP