Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ålderstecken


Tidens tand


Ett veck här
en rynka där
de syns inte komma
förrns de plötsligt är där

En gisten dörr,
en gång målad och grann,
såväl blänka som färg
med tiden försvann

Tidens tand biter tag
det finns ingen nåd
en vacker klänning
tappar sin tråd

Men att jag förändras
det ser inte jag
trots tiden som gått
finns nu bara idag

Det är alla andra
som åldras så fort
tror jag - fast jag inte
nån annan har sport

När ni ser på mig
ni säger som så:
Vad gammal hon blivit
så rynkig och grå

Alla blir vi tids nog
gripna av tidens tand -
den gav mig en åldersfläck
nyss på min hand












Bunden vers av stormengudrun VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-06-09 18:39



Bookmark and Share


  limerick
Fint. Visar förmåga till insiktsfull analys av tillvaron som är värdefullt i livet.
2019-06-26

  ULJO
En text fylld av insikt. Fint.
2019-06-13

  Lars Hedlin
Väldigt bra och full av insikter!
2019-06-10

  Larz Gustafsson VIP
"Själv är hon bara ett bloss i vind
Ett födsloskri och en fårad kind"
(Nils Ferlin)
2019-06-09
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP