Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förtydligande kring mina tankar " huvud-hjärta!


En kort uppföljning

Intellektet har skapat utveckling tekniskt och
fört utvecklingen framåt men det visar sig att
när man bara tänker pengar så har man förlorat
perspektivet på livsförutsättningarna.

Man tar mer än man ger tillbaka av både natur och
människor.
Hjärtat har fått stå tillbaka dvs omvårdandet och
omsorgen kring människor och natur måste
hela tiden balanseras.

Man kan ALDRIG ta mer än man ger tillbaka.
Detta gäller både fysiskt, mentalt och känslo
mässigt!

Exploatering och uttömning av resurser leder
till utarmning och kollaps.

Man sår och man skördar konsekvenserna av
sina handlingar.

" När huvudet styr utan konsekvens medvetenhet
får kropp och själ lida"!!!!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-06-09 18:26



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Om man ljuger om och förtränger sina känslor så blir man dum i huvudet.
2019-06-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tänkvärd text av en klok kvinna!
2019-06-10

  Lars Hedlin
Karma kommer i många former vårat inre tänk påverkar i allra högsta grad! För övrigt en mycket bra text!
2019-06-10
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP