Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem förstår vem?


Förståelse


Hon är så förstående
när hon ser mitt bekymrade ansikte
”Det är inte ditt fel
du har ju dina regler
och dina chefer”

Vi är överens om
att det är försäkringskassans fel
arbetsförmedlingens fel
bostadsföretagets fel
och bankens.

Hon ville så gärna trösta mig
och säga att det går bättre i skolan
för dottern
men hon kan ju inte ljuga
inte ens för min skull.

Hennes vänliga blick
går rakt in i mig
jag måste vända mig om
samla ihop bitarna av mitt ansikte
och svälja.

Hon är den mest förstående person
som jag någonsin har träffat
det hade känts så bra
att kunna göra något för henne
åtminstone något lite.







Fri vers (Fri form) av Lena Staaf VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-06-09 18:42



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så himla fint, både mötet, hur du beskriver det, men framför allt diktarjagets känsla!
2020-01-24

  mare VIP
Dina ord berör
du förmedlar
sanningen
2019-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP