Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett kämpande, snubblande liv


Prickar


Vilar lapar sol
ryggen prickig av strandens sand
glider bort på cirrusmolnen
ansiktet mörknar prickigt

Jag är Pippi Långstrump
fräknig
lyfter häst och tjuvar
delar ut guldpengar
för att slippa höra:
”Ha ha ha ha ha
solat genom en sil?
Sjukt prickig ful ”

Vilar lapar sol och kärlek
av mamma som älskar
lillasyster och grobianen
och drogerna.

Han älskar mig och kysser
mina prickiga kinder
tar en tugga av kinden
och kör över mig med dubbdäcken
lämnar blodiga prickspår.

Glider bort på mjukaste molnen
sedan nålen silen skapat nya prickar
armarna fulla
ögonen vänds ut och in
vita som nyskalade ägg.

Vet inte riktigt hur jag
ska komma tillbaka
och till vem
nu när jag har hittat lindring.

Cirrusmolnen mörknar
blixtrar åska jordbävning
orkaner meteoriter exploderar
revor i molnen ljusprickar

Flyter de ihop
så prickarna försvinner
blir de större, varmare
så de går att lita på?








Fri vers (Fri form) av Lena Staaf VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-09 18:47



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Oj! Vilken igenkänningsfaktor det var här då! Tillochmed Pippi, min förebild! Vacker som en smutsig diamant, (för att citera Mikael Ekman lite). Förbaskat bra skrivet!
2020-02-04

  Ronny Berk
Läser och begrundar
2019-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP