Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag förstår inte ...

 

Jag är inte omtyckt
mest för att jag tyckt
Sanningen svider
och den som berättar den lider
För vem vinner på att säga sanningen
utan att han råkar ut för petningen

De som redan har
vill inte att du tar
För de som vill ha mer
sanningen sig undanber
Nästan alltid vinner de rika
om de fattiga vill kriga

Så här står jag ensam allena
som de klena
Hoppats på stöd
men ser bar mer och mer död
Ibland ser jag såna som ber Gud om hjälp
men oftare såna som skriker om deras hjärnsläpp

Nu ber jag också
om ett halmstrå
För att växa i mitt troende
och bli beroende 
Av att vara falskt snäll
och inte komma med nödvändigt gnäll

Men hur gör jag
för att se bensinpriset som den viktigaste lag
Jag kan inte förstå
hur man kan tänka så
Varför använder vi medmänniskor utan hem som den osynliga bokstaven
och tillåter sjuka med restarbetsförmågor, lida än mer, ända in i graven




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-09 22:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2019-08-06

  Respons VIP
Bensinpriset skapar opinioner medan människors lidande förtigs. Det är en galen värld som du pekar på.
2019-06-10

    ej medlem längre
De rika har råd att låta falskheten segra.
2019-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Man blir nästan lika förvirrad som när man läser EAP:s partiprogram.
2019-06-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP