Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrka

Denna rymliga ficka bortom tiden.
Här under valven flyter allt
i en annan rytm.

En fristad -
inte från djävulen och köttet
utan från tiden
som fräsande och skummande störtar sig fram
likt en fors.

Men här
i denna svala stillhet
i denna tusenåriga tystnad
får tomma ekon liv.

Rymden andas och genljuder
allt förstoras
blir viktigt.
Detaljer väsentligas;
hjärtats fyrtakt
den tystnade kyrkmalmens tankar
det åldriga träets knäppande.
Allt anas i den jublande sången
som hänfört klingar mot taket
och blandas med ljudet av alla de stämmor
som viskande lurar
i väggarna.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-09 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP