Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Finklädd och snart beredd på pick-nick!


Min cykel har vaknat!

IGÅR KVÄLL HADE jag ett kort snack med min cykel. Den hade stått och sovit sedan förra hösten. Luften hade gått ur båda däcken. Den såg lite luggsliten ut. Men efter lite "peptalk" så såg allt bättre ut. Cykeln blinkade med baklyktan. Mitt meddelande hade gått hem. Uppgiften gick ut på att vi skulle fara omkring på cykelvägarna runt Farsta Strand, utmed Magelugnens stränder. Och så småningom se till så att min matchvikt skulle nå 95 kilo.
När ringklockan började plinga så förstod jag att mitt budskap hade nått fram. Fast jag visste att cykeln inte skulle anstränga sig särskilt mycket. Trampandet skulle jag stå för. Det gällde särskilt uppförsbackarna. Låt vara att cykeln hade en växel som tillät mig vila lite i nerförsbackarna.
Vi kom i varje fall överens om ett avtal. Jag skulle "bara" köra 1 timme/morgon mellan 05.00-06.00 och aldrig göra några avstickare söderut. Bara hålla mig lokalt runtikring. Så min cykel lovade vara "på tå" varje morgon, ta hand om mig på allra bästa sätt, och låta mig få den där behövliga kroppsträningen. Och jag skulle, omvänt, hålla däcken välpumpade och lamporna laddade.
Se vad mycket gott kan komma om min cykel har vaknat. Det kan i allra bästa fall leda till att jag får uppleva en välbehövlig viktnedgång. Når vi dit så är jag utlovad en pick-nick i Hagaparken i slutet av augusti månad. Detta förstod jag var ett seriöst svar och löfte eftersom cykeln lät ringklockan plinga till samtidigt som bakljuset lyste rött. Så nu för vi se. Om det blir någon viktnedgång. Jag gissar att cykeln kommer att koppla på bromsen då och då - för att jag ska kämpa lite extra. Men det är väl det vänner är till för. De överraskar ständigt. Och min cykel är mycket överraskande...
Prosa (100-ordare) av Bengt Malmsten VIP
Läst 23 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-10 09:21Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Klurig och kul berättelse om ditt kompisskap med din krävande cykel. Hoppas du når målet!
2019-06-10

  ULJO VIP
Tummen upp.
2019-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP