Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den hemlöse

 

 

varma nätter, varma dagar

den hemlöse behagar

slippa frysa

slippa rysa

ingen frost som biter

ingen isande vind som sliter

 

men när hösten sitt intåg gör

är den hemlöse ej vid god vigör

solen ej längre värme ger

han inte längre ser

nån ljusning i tillvaron sin

har ej en enda sekin

 

vintern är en enda lång pina

när isiga vindarna vina

i trapphus söka skydd för kyla

i källare får han söka skyla

på härbärget redan fyllt är

den hemlöse vandrar rastlöst här

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-06-10 09:45



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Huga, hoppas man aldrig blir hemlös
2019-06-11

    ej medlem längre
Din dikt förmedlar väl hur det kan vara. Jag var hemlös i 6 månader för 9 år sedan. Men livet i min levnadssituation har blivit till det bättre idag. Det är tragiskt och inte rätt att människor ska kunna bli hemlösa.
2019-06-11

  Kungskobran VIP
Om man bara kunde få dom att sluta med missbruket, dom släpps inte in på härbärgena i påverkat tillstånd
2019-06-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om en eländig tillvaro!
2019-06-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om samhällets olycksbarn!
2019-06-10

  överlevaren VIP
Slitsamt liv....
2019-06-10

  Fulbergarn
Träffade på en hemlös en sensommarkväll i ett ärende och jäklar vad brunbränd han var. Men hur det var på vinter vet jag ej!
2019-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP