Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom och hämta mig

Hallå därute i rymden
Finns det någon där?
Kan någon komma och hämta mig?
För jag trivs ju inte här

Planet brinner
Allt är mer eller mindre skit
Flyg mig till Venus, kanske mars
Men aldrig mera hit

Bröstet är trångt
Men rymden är stor
Jag har ingen väska
Och inga extra skor

Fan, jag kan åka i skuffen
Och betala bränsle för färden
Bara ni sätter plattan i mattan
Bort, från den här jävla världen

Hallå därute i rymden
Varför är allt så tyst?
Det är dumt att inte svara
och inte riktigt schysst

Eller är det faktiskt så
Att jag borde stanna kvar
Att lära mig leva livet
Och uppskattat det jag har

För kvinnor som inte konfronterar
Håller rymden inga svar
Problem kan man inte bara lämna
För dom finns ju oftast kvar

Problem är problem
Men att fly löser inte allt
Det gäller att ha is i magen
Jag snackar ta det kallt

Att hantera smärta och ångest
Och genomlida den kalla natten
Att bli vuxen och förstå
Att jag alltid suttit bakom ratten


















Bunden vers (Rim) av Bortom stigen VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-06-10 13:03



Bookmark and Share


  Arne Björn Fredriksson
rolig och sprallig
2021-07-18

    All my ghosts
Gillar tonen, det direkta tilltalet.
2019-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Bortom stigen
Bortom stigen VIP