Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Människans skuld


Slutna ögon

                                                   Slutna ögon

Vi ser ej ungens fasa.När mor hans ligger död.

Han försöker att dia, men får bara blod i sin mun.

Befriad av betar, för girighets skuld .

Jägarna dödar för pengarnas skull

För betar värderas i guld.

Hur ska dom sona sin skuld?

 

Vi hör ej den okläckte örnen som skriar.

Ty äggen var värda som guld.

I samlarens spår lämnas boet tomt.

Hur kan dom sona sin skuld?

 

Vi ser ej hornet som sågas av.

När det sista djuret dör.

för männens stora status man mediciner gör.

Och drogen värderas i guld.

Hur ska dom sona sin skuld?

 

Vi hör ej skriken när hundra delfiner i en vik hugges ner.

Med blodiga nät står JAPANER OCH DRAR.

Då är det ingen som ser .

Delfiner värderas inte i guld

Hur kan dom sona sin skuld?

 

Vi ser ej när Hajjen i plågor sjunker

Med avhuggna fenor, för Hajjsoppans skull.

De rika vill alltid ha magen full.

För soppa värderas i guld.

Hur kan dom sona sin skuld?

 

Vi ser ej den kloka APAN.

När den sista skogen huggs ner.

Han har ingen boning mer.

Och det är våran skuld.

För det blev OLJE PALMER!

För olja värderas i guld.

Hur ska vi sona vår skuld?

 

Så människa vad girighet ger.

Det är tomma skogar och tomma hav.

Nu kommer vi med den stora skopan.

Och gräver upp en JÄTTE GRAV.

Där kastar vi Elefanten Örnen och Noshörningen ned.

Delfinen simmar ned i graven.

Och Hajjen följer med.

 

Sen har vi kvar den sista APAN,som är klokare än oss.

Vad har vi kvar? EN ÖDE JORD FÖR GIRIGHETENS SkULLD!…

FÖR DEN HAR VI VÄRDERAT I GULD!!…………

HUR SKA VI SONA VÅR SKULD??

 

 

                 Johanna Wiberg   2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Johanna wiberg
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-10 14:59



Bookmark and Share


  The_Guardian
Vackert! =)
2019-11-12

  Klaus Peter Jensen
Jeg synes, at du har skrivit et fint dikt. Jeg forstå det på den måde, at mennesker foretager sig mange dumme ting uden at tage ansvaret for det. I denne sammenhæng er grådigheden det mest farlige, da den underminere respekten, hvilket vist er ret så åbenbart i vestlig kultur. Jeg synes i øvrigt, at det er velstruktureret og begavet, så det er inspirerende at læse det med venlig hilsen Klaus
2019-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Johanna wiberg
Johanna wiberg