Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som någon visst har sagt. Visst kan fiktionen synas vara grym. Men inte lika grym som en människa kan tänkas vara i verkliga livet. Så även om det finns 'goda människor', de under andra omständigheter istället vore det motsatta.


Litet nyskrivet under 2019





.
Orsaken till att du får sparken är att du beter dig som en person du själv inte skulle anställa om rollerna vore ombytta. Det är nog vad en som ger någon 'respass' skulle velat säga blott den hade 'de rätta orden' i sin hand.
..
Monica är inte rädd för personen i sig. Utan för de konsekvenser hennes handlande kan få om hon inte 'hör och lyder'.
...
Henry har kanske få maktmedel, men detta är ett av dem och gör han bus, lägger Henry gärna skulden på er genom att yttra ord som... en protest mot att bli behandlad. Just så som han blir. Av er och 'samhällets drabanter'. Det som ser ut likt citat kan betyda litet olika saker. Som människor kan tyda texter, kan även dessa texter tydas just 'personligt' troligtvis.
...
Världen är en grym plats. Nej, det är fel. Naturen är bara 'naturlig', det är människor som är grymma, mot varandra. Ju mer intelligens en varelse kan tänkas ha, ju mer utstuderat kan den även se till att utsätta någon för sin möjliga vrede eller njutning av att göra illa.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 561 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-10 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP