Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN SJUNGANDE SKOGEN

DEN SJUNGANDE SKOGEN




Vad vill den sjungande skogen förmedla till oss här och nu
Jag tror det är vinden som för med oss till sagolandets farstu
Där vi får uppleva trädens fantastiska susningar och mystik
Man får en känsla av en tavla som är gjord på allsköns mosaik

Många djur har sin tillflykt till detta rika granverk och grenar
Här behövs inte eldas och här släpps inte ut avgaser i några skorstenar
Utan man ser faktiskt ibland att de tar till en och en annan åkarbrasa
Kanske det var människorna och det har de gjort sedan Gudarna Asa

En urskog som tickar fram och ger oss ett perspektiv på livets älv
Det behövs inte vara många, man klarar sig där alldeles själv
Att kunna spegla sig i en tjärn och se många näckrosor blomma
Kan vara bra för själen, det gäller vi vanliga och också de fromma

Låt så den sjungande skogen få vara kvar i våra hjärtan länge
Ibland ser man dessa vackra och kritvita björkar och dess hänge
Man kan ju hoppas att många generationer får se ett och annat träd
i granskogen
För man borde inse detta fantastiska och vara skogarna trogen

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-10 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj