Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En terass i Provence

 

Ännu en sommar ska jag sitta här,

full av blommor och dofter som berör

ett inre så hoppfullt av drömmar och sång

där allt blir minnen på en terass i Provence

 

Aldrig såg jag skymningen som då

förra sommaren när lavendelfälten vajade

purpurblått skiftande i gult och orange

med ax som blev våra sköna kuddar

 

Och Du var full av vin och sång

med smak av Brie de Meaux och rosé

honungslena läppar mot min mun

sökandes min kärleksstorm

 

Det blir aldrig som då när jag var ny

utsprungen som en ros så skär

men jag ser oss på en terass

dem vi var, men det var då

 

Ännu en sommar ska jag sitta här,

vattna mina vissna plantor och drömma

så att de blommar än en gång

se dem slå ut för att sen dö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-06-11 14:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och full av känslor!
2019-06-16

  Marita Ohlquist VIP
Berörande,vackert och vemodigt!
2019-06-12

    ej medlem längre
En gång skrev jag till en slaviska att till och med mannen bredvid henne blev vackrare på grund av henne. Är det så eller är Provence alltid lika vackert?
2019-06-11

  ULJO
Håll drömmen levande.
2019-06-11

  Evelyn Falk Möller VIP
Åh så ljuvligt att följa med i orden som målar så underbara bilder av en magisk tid i livet.

2019-06-11

  Feliaxel VIP
Fina drömmar
2019-06-11
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP