Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olidlig vandring

Vi kallas Buskatorpets vandrare
eftersom vi alla på något sätt
hade relation till detta torp
för att ha någonstans att kunna
gå rakt ut i verkligheten
och fångas upp av den rymd
som var och en förbipasserande människa
river upp för oss alla

Men allt finns blott till för ett ögonblick
så det gäller att uträtta sitt vardagsärende i ett kvicktag
Men så finns det de som invänta en tid i ett ödsligt fjärran

Men under dagen går vi från skugga till skugga
och möter himmelseldens helande kraft
som om någon textsmed målade oss i ässjans färger
bara för att i efterhand kunna le cyniskt av välbehag
var gång de går oss illa på färden




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-12 07:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson