Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


viktlös


Viktig

Jag har fått höra
att jag är viktig och värdefull -

för min egen skull*
- och kanske lite för någon annan

över detta påstående ska jag nu
inte göra mig viktig

Den tid jag vandrar
på detta klot som kallas Tellus

kan jag möjligtvis
förhoppningsvis

göra någon liten skillnad
i den här världen

dämpa någons smärta
slå följe en bit på vägen

Samtidigt ska jag veta
att jag inte är mer viktig

än att jag kan lämna jordeytan
och glömmas bort

den vackra dag jag blir
viktlös


* Sv Ps 791: Du vet väl om att du är
värdefull.
Text & musik: Ingemar Olsson




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-12 19:02



Bookmark and Share


  ULJO
Ja du är viktig jus för den du är. Det kan ingen ta ifrån en.
2019-06-13

  Larz Gustafsson VIP
Läste nyligen en bok om och av Ingemar.
Såg honom live i stadsparken, Uppsala då det begav sig.

Det primära är att man har frid med Gud.
2019-06-12
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP