Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommarvärmen

 

är blygsam tack och lov runt 20, då och då regnar det flitigt. men på fredag är det skolavslutning soligt 23 grader, vilket låter strålande lagom för studenterna.  Regn och värme i attacker är mumma för allt som växer. Rena urskogen blir det, jag är är ute och rensar som besatt för inte bli nedlusad med fästingar. Mina pälsmuffar får hålla sig inne tills allt är färdigt. Det är fästingår i år och de otäckingarna fullkomligt skriker av lycka att se mig, så jag är rejält påpaltad träningskläder kängor rock och hatt...nåja överdriver litet men näst inpå. De sista skolavslutningarna är snart ett faktum och då ska sommaren vara här på riktigt.

Vädret har länge varit en axelryckning, men de som har koll på vårt grundvatten är lättade, för de har säkert torkat pannorna av nervositet  om vi skulle få samma värme och inget regn som förra året.  Några korta perioder har vi fått känna av  över 30 grader.  Och det blir lätt fel på termostaten från ena dagen 23 med 10 graders skillnad till den andra. Men nu kan i varje fall inte klaga över att vi rinner bort av högtryckarvärme.

Nu är även tiden här med alla festivaler som tex Pride. Vad sägs om denna slogan: Till skillnad från fastigheter är alla människor lika mycket värda. I reklamsyfte används dessa livsviktiga sanna ord; men hur står det till i verkligheten?


Direkt skamligt att inte se varandras lika värde; vem du än är




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-12 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP