Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 2019-06-12


Mänskligheten

Mänskligheten är inte svartvit,
Den är gråzoner

Vissa gråzoner kommer vi aldrig
Helt att förstå
Oavsett hur mycket vi försöker
Hur mycket vi än kommunicerar
Kommer vi aldrig att
Helt förstå
Vissa gråzoner
Sådana gråzoner som vi själva inte befinner oss inom

Mänskligheten är inte svartvit,
Den är regnbågsfärgad
Vissa färger har du,
Andra har jag
Tillsammans kan vi förändra världen
Även fast vi inte alltid förstår oss på varandras färger
Kan vi ju måla en regnbåge av våra olikheter tillsammans

Vi kan respektera varandras färger
Varandras gråzoner
Även fast vi inte har perspektivet att alltid förstå

Tänk om världen vore tvåfärgad (svartvit)?
Då skulle jag bli uttråkad
Aldrig skulle jag få höra något annat än två livsperspektiv
Jag skulle bli deprimerad
Det skulle inte finnas någon energi att hämta
Ingenting att utforska
Ingenting att lära sig
Ingenting som kunde stilla min kunskapshunger
Min vilja att lära mig att förstå flera färger, flera gråzoner

Jag tycker om tanken på våra olikheter

Mänskligheten är inte svartvit,
Den är gråzoner

Vissa gråzoner kommer vi aldrig
Helt att förstå
Oavsett hur mycket vi försöker
Hur mycket vi än kommunicerar
Kommer vi aldrig att
Helt förstå
Vissa gråzoner
Sådana gråzoner som vi själva inte befinner oss inom

Mänskligheten är inte svartvit,
Den är regnbågsfärgad
Vissa färger har du,
Andra har jag

Jag tycker om tanken på våra olikheter

Mänskligheten är inte svartvit.
Den är gråzoner. Den är regnbågsfärger.
Den är ... otroligt vacker.




Övriga genrer av Vindhjärta
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-12 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vindhjärta
Vindhjärta