Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Text

Havets ljus som speglar sig
redan i morgonens sol
var hävdvunnen morgon
och ger inbillad trygghet
Detta hav möter med riter
i form av smält metall
från diktässjan
som stöper nya vardagsscener
till den eviga historien om envar
Nattetid tar jag mig som skuggvarelse
över alla gränser
mellan olika världar
vars marker strömmar av sommartid
den hemlighetsfulla tidens
och vinterhavets djupa vik
som om jag redan kände till
dess underliggande icke-liv
med vindar och strömmar
som jag som människa
aldrig kan göra
varför jag ständigt kolliderar
med den inströmmande luftens hårda kärna
och kastas av min ryttare




Övriga genrer av Lennart Andersson
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-13 04:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
åh nån är vaken?


2019-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson