Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Sommarmorgon

När solens första stråle
i mörkret lyser in
och nuddar lätt mitt bolster
som kramat kinden min

Jag öppnar upp ett fönster
och släpper in en bris
som doftar utav sommar
och fjolårs blåbärsris

En fågel sitter stilla
på kvisten utanför
med ljuvlig stämma sjunger
mitt hjärta den förför

Från björken hör jag maken
han svara hennes sång
besjunger hennes hyllning
i vacker soluppgång

Syrenerna de doftar
som honung runt mitt hus
och känslorna de väcker
ett stilla glädjerus

Min morgon är så vacker
så full av livets ting
jag sitter där på trappan
och tittar mig omkring

När solens första stråle
i livet lyser in
och nuddar ömt min själ
jag tackar dagen min

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 412 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-06-13 06:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint skrivit!
2019-06-16

  soligajag_1 VIP
Det är så vackert , denna poesi så jag smälter som vax. Blundar och njuter .
2019-06-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Som en vacker sång om en solig sommarmorgon, att njuta av.
2019-06-13

    ej medlem längre
Underbara bilder..
2019-06-13

  Maria Sundelin VIP
Morgonen andas nytt hopp

2019-06-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
När dagen randas
Och ULJO:s första
dikt landas då lik-
som vägen lätt gott
sandas och stegen
och livet både
vackrare och
lenare andas!
*************
2019-06-13

  stormengudrun VIP
Oh så fin...berör mig :-)
2019-06-13

  Feliaxel VIP
Man kan känna doften av sommar när man läser
2019-06-13

    ej medlem längre
Perfekt sommarmorgon a la poetica!
2019-06-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO