Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LAMENTERA

Medvetet tyst frasandet hörs
när distinkt med kraft strängens
motsträviga spänst, angriper ned
emot greppbrädans metallband.

brokadklädd är min fåtölj
färgen minner vinröd, om blodet
som pulserar i ådrorna
det förblir hett, livfullt när handen
kramar kring halsen med
smidiga fingrars grepp

Kvar har det sin ömhets styrka.

återskapat bakom slutna ögonlock
liksom i min kropp hörs nu den ton
som en gång förmedlades


Furioso, jag sitter i fåtöljen
kraften i den högra handen
är borta sedan länge
Smeker ömt instrumentets trä,
darrande strängarna längtar.

Levande var vi då, du och jag
heta av kärlekens åtrå.

© Bosse 13 maj 2019.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-13 15:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten