Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO (redigerad)


Eksjö

Trästaden i fjärran
där jag kommer ifrån
Hunsnäsens skönhet
ett naturens vackra lån
bokskogen långt borta
och timmerhus på rad
det är där jag föddes
i denna livets stad

Eksjö förfädernas plats
där jag fick lära livet
Hotellträdgården vid ån
allt hände som var givet
lördagskvällens dans
där farfar var som ung
mötena under lönnarna
i näckrosdoft så tung

Trädstaden så unik
med kullerstensgator
Vildparken så fridfull
med änder och skator
där tävlingar med anor
friidrott och fotboll
medaljörer med glans
och fullständig koll

Eksjö min hemstad
hemvist för kavalleri
historiska vingslagen
i vinden passerar förbi
Skurugata så unik
ett naturens under
tankarna på staden
blir till ljuvliga stunder

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-06-02 07:06



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så fint om denna pärla till stad!
2021-06-03

  överlevaren VIP
Fina minnen om en svunnen tid....
2021-06-02

  Kungskobran VIP
Eksjö, en fin vacker stad
2021-06-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgisk tillbakablick i fint bildspråk!
2021-06-02

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om minnen från din
födelsestad.
2021-06-02

  Maria Sundelin VIP
Nostalgi och minnen om längtan
2021-06-02

  Öknens Ros VIP
Fin hyllning till hemstaden. Små städer idylliska och charmiga.
2021-06-02

  Feliaxel VIP
Denna vackra stad
så fint beskrivet
2021-06-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO