Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten retroperspektiv nutidsbild av det som inte längre är men likväl ännu gör ont inom mig ... publicerades här tidigare i april 2006. Idag 2019 finns den jag så länge sökt finna i mitt liv o hennes existens förändrar allt för mig positivt!


Sanningens beröringsgrad

Du ville veta vem jag var
men mina svar
berättade blott vem jag är
summan av allt det där
som ej längre är
allt det här som ännu finns kvar

Du ville finna ut
den absoluta sanningen
men för mig
förlorade den betydelsen
för alltför länge sen
redan före begynnelsen

av varje ny tid
som mitt liv
börjat om igen

Jag försökte svara dig
på allt du ville veta
om det som en gång
varit en väsentlig del av mig

men du ville inte ens
försöka förstå
att den jag är idag
ej är densamma
jag var då

Undrar stillsamt än
hur betydelsen
av det som en gång var
men ej längre är
skulle kunnat ha
givit någon som helst innebörd
eller mening i ordalydelsen
av det du sa
när du uttryckte vad du kände för mig

att du älskade mig

allt emedan du krävde
fullständigt förtroende
och tillit till dig
missbrukade du allt
det som gjorde så ont i mig
att berätta om för dig

Du skriver så betänksamt
\'\'Väck inte de levande som sover\'\'
men varför var du tvungen att väcka
allt jag försökt glömma till liv igen

allt det där djupt begravda
och undangömda
sedan länge förträngt och glömda

Det må så vara
att du länge levt
med det fördömda
fördolda och undangömda
som varit en del av ditt liv

Ingenting av det lilla
du berättade för mig
om allt som gjort dig illa
förändrade vare sig
min uppfattning om
eller vad jag kände för dig

Men någonting som gör ont i mig än,
min en gång så innerligt älskade
numera uppenbara icke-vän

är att du ditt nya liv när
på tillfredsställelsen
du känner över
att ha fått ge igen
på mig
för allt det onda
livet gjort mot dig

Men det du glömmer
eller kanske rättare sagt
vägrar att inse
är att det inte var jag
som fyllt ditt liv med allt
det där som du inom dig
undangömt och begravt

Försöker förstå dina motiv
och tror mig se dem någorlunda klart
Men trots allt det jag sett och ser
kan jag inte ens längre tycka synd om dig

Och du ska veta en väsentlig sak
jag ber inte någonsin om ursäkt igen
för att jag älskade dig och ville vara din vän!

För sanningen är ingenting
som saknar betydelse i nutiden
Den har såväl
innehåll, mening som innebörd
för såväl mig som sinnesfriden

så ock inför framtiden!

Kanske inte så lite just på grund av dig ...




©Peter Stjerngrim




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-13 20:13



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Man är inte den man tror sig vara
2019-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP