Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom fönstret Hässelby - Hötorget


Min stad har fått nya invånare, många verkar träna. Nästan alla bär gymnastikskor, uniformsbyxor med revärer och T-shirt, konstigt!

Hyreslängorna i förorterna har ynglat av sig. Trångt då, nu ännu värre.
Få har gardiner i fönstren, måste nog vara minimalismen. Har man dukar på borden. Alla gillar ju 50-tal och då hade man det.

Genom fönstret ser jag att alla bilar står nästan stilla på såväl parkeringsplatser som vägar. Cyklisterna får andas in när de trampar på eller batteriåker över Tranebergsbron.

Korvkioskerna är borta, nu är det m som gäller. Hamburgare i handen ute på gatan. Vad jagar alla, tiden?

Tunnelbanevagnarna sterila, andas plast och opersonlighet.
Lite klotter på väggarna skapar trots allt visst liv.

Passagerarna oavsett om de sitter eller står tycks leva i symbios med sina mobiltelefoner. Många pratar högt, men inte med varandra.

Känner att det här är inte längre min stad, vill bort från den.

Chaplin i Moderna tider, vilken visionär du var.

17.20 går sista bussen hem, får inte missa den.






Övriga genrer (Kåseri) av Johan Strömstedt
Läst 288 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-13 22:24



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ja du, Chaplin såg allt framför sig. Hann du med bussen ?
2019-06-29

  Niliboy
fina, fina iakttagelser!
2019-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt