Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stämning

Luften är kraftigt rå
när vi kommer in från Nordanvinden
Något oheligt
håller just på att presenteras
som genomtänkt
Samtidigt berättar någon bland skatorna
som samlats till morgonhymn
om hur man förmedlar
detta oheliga för världen
Det förmår jag inte
för jag tillhör dem
som blir skräckslagna
när vi ser oss mitt i den ogudaktiga berättelsen
Mitt under berättelsen
pressar verkligheten oss ur sagan
och lämnar oss helt utsatta
för vardagens förfärliga väder

Jag befinner mig på de svarta skeppen,
mörkrets befälhavare vars levnadsrum
binder sig till dem som talar
med tungor från den parallella världen
Just nu ligger vi alla på däck
och inväntar det stora ljus
Som föds mitt fram på däck
och som jagar bort mörkret
så världen görs synlig
för morgondagens väktare




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-14 06:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson