Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamle knasfagre ekonomens funderingar



Om alla vore miljonärer
Tänk så bra

Då vi ingen social
Eller bostadsbidrag
Behövde ha

Men då kanske inte
Alla tyckte de behövde
komma till jobbet
varje Dag

Och marknaden skulle
Väl
Snabbt fatta galoppen

Och höja alla priser
För kunna tjäna

Ordentligt på folket
Och det med rejäl
Inflation som följd

Och då skulle räntorna
behöva höjas. ..

Och folk rasa omkull
I konkurs ändå

Eftersom de tagit så
Skyhöga lån

Som de ändå ej betalat
Trots sin nyrikedom

Nää det är nog allra
bäst
Att man har det som
Man har det

Fattigdomen tjänar nog
Sitt syfte som den bästa
Moroten och piskan

Att få folket att stanna
kvar I ekorrhjulet

Och låneträsket

Och helst jobba ihjäl
Sig så staten slipper

betala ut så mycket
Pension i onödan




Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-14 11:03



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Såg att en nyrik Norsk 500-lapp bara är värd 562 svenne-Kr numera, men ett ciggpaket är dubbelt så dyrt och fredagskosen är inte billig. Så nog stämmer den knasfagres kalkyl.
2019-06-15

  bumerang

Den mänskliga evolutionen är inte där än.
Först måste vi utvecklas och inse att vi alla är lika mycket värda
2019-06-15

  Kungskobran VIP
Medborgarlön är ju på ropet,
då kan man ju lägga ner arbets och bidragsförmedlingarna
2019-06-14

  Bossepoet från Österbotten
Kanske ända bäst
att med sina tårar smörja
gnisselhjulets torra lager.
Fett fläsk stinker!
2019-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP