Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anm. Spelet om Envar, medeltida allegoriskt drama, kanske engelskt och 1400-tal.


Dagens slut

I tider, stunder, dar
vi spelar våra roller
i spelet om envar.

I sista aktens sista scen
gör solen sin sorti
och snart drar natten för
sitt draperi.

Allt är stilla,
allt är lugnt,
något slags evighet
vilar doftrikt tungt
i all förgänglighet.







Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-06-14 13:36



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Snygg! Har stor tyngd
2019-09-21

  Maiah VIP
Det sista stycket väver samman helheten så vackert
2019-06-30

    Madeleine Ågren (Maduska)
En stilla nåd att hoppas på. Men när draperiet rasslar ... kan också litenheten, rädslan, infinna sig.
2019-06-17

  Eva Langrath VIP
Tycker om den stilla försonligheten till alltings ändlighet som talar till mig genom orden.
2019-06-14

  Ulf Carlsson VIP
Paradoxal känsla inför tiden och evigheten som vi alla och "Envar" delar! Enkel, lugn form och inga konstlade rim och metaforer i denna poetiska aftonsuck.
Det känns som om det finns ett slags"regissör" för våra liv.
(Det heter faktiskt "ett slags"...)


2019-06-14

  Maria Sundelin VIP
Paus som får oss att orka med
2019-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP