Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Biologi

Människan måste ses
som ett biologiskt uttryck

Homo sapiens
är till största delen
omedveten biologi
i en agenda
arten inte har en aning om

Göken (Cuculus canorus)
beter sig som gök
fast den aldrig träffat sina föräldrar

På nyhetsrapporteringarna låter det
som om USA:s hot mot Iran
följer någon slags logik;
något slags intellektuellt övervägande,
men Homo sapiens,
ner till vekaste poet,
består av biologins specialhärdade
Darth Vaders,
hårdföra krigsapparater
maskerade i slapphyllta hängbukar
och sävliga grin

och krigen
som blommar upp över Jorden
som bakterieodlingar i petriskålar
eller norrskenen som dervischdansar i himlarna,
är biologins outtröttliga arbete
längs evolutionens nödhjälpsarbeten

Välkomna fågelinfluensor,
ebolautbrott och storkrig

De är planetens försvarsstyrkor
i en långt gången biologisk
styrkemätning




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-14 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP