Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Än sen?

Då, 100 miljoner arter?

Nu?

50? miljoner?

30?

20?

10?

se´n?

sten -----

sten

sten sten

sten sten sten

 

grus damm Sten

Sten Sten Sten - Mot horisonten

det försvann-

Grå dimma

Damm

 

Livets vinge är bruten --

Av Glädjens kula, förlupen,

blev Mångfalden skjuten

 

Ödsligt ekar:

SAKNAD

sorg

smärta

fattigdom

 

I Mamons gyllne

Tempel,

till väset av sedlar,

ekar skriet

från Naturfolken --

och den vite mannens

själ

 




Fri vers (Fri form) av S-E Forslin/same
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-14 21:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S-E Forslin/same
S-E Forslin/same