Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nora

Nora

För de flesta
Ett meningslöst ord
Är det en plats?
Vasaloppsfinal?
Tre små gummor?

För andra
platsen där jag blev jag
där vi blev vi
glädjeämnen och besvikelser
burna genom årtionden
nätverk av människor
som försvunnit
men lever kvar ett tag till
i berättelserna hos de levande

*

Kraset från småsten
som pressas under
bilens tyngd
elmätaren i hallen
som ett tåg
den stora svarta bakelittelefonen
i hallen
smaken av körsbär
ligga på gräset
och forma molngubbar
morfar är hemma från sågbladsfabriken
mormor snarkar så det låter som en traktor
Barnen från Soltunet
på andra sidan hallonhäcken
Lukten av mögel
från lillstugan
40-talscyklarna i garaget
håll ut fötterna
sittande på pakethållaren
på väg till Blåsut
rutorna krossades i Nora
av tryckvågen från Gyttorp

*

Nostalgi är förljugenhetens sötma
om den statiska värld
som skapades av livet
men blåstes bort av döden

Nostalgi är den dimma
jag gömmer mig bakom
när nuet och verkligheten
blir för smärtsam




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-06-15 19:18



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Välskriven fin text!
2019-06-20

  Mats Edin VIP
Så vacker
2019-06-16

  Blomma-Stjärna VIP
söt och god dikt - som livet och dess minnen - en illusion att unna sig att njuta av!
2019-06-16

  Kungskobran VIP
Fantastiskt fint, ”Nostalgi är förljugenhetens sötma ” fyndigt
2019-06-15

    Sefarge VIP
Helt ljuvligt skönt
Men samtidigt med
"realistiskt"öga
Skrivet!
;)
2019-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP