Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I POESINS HERBARIUM

I poesins herbarium
ryms dikt av alla grader,
ett digert inventarium
av versens blom och blader,
som pressats under tidens gång
av livets strid och fågelsång,
av kyssar och krevader.

Här trängs satir med madrigal
och oden med sonetter,
idyllers lugna pastoral
med visor och kupletter.
En massa psalmer hittas här
och strofer, skrivna i besvär
med asatrons dròttkvaetter.

Här vissnar gamla epigram
och lärodikters domar
men även dikt av annan stam
och hatets regelstommar.
I poesins herbarium
märks oset av terrarium
där ondskans blommor blommar.

I poesins herbarium
läggs också dagens dikter
på tork i relikvarium,
i press av tunga vikter.
Så du, poet, beräkna att
din dikt kan fort bli torr och platt
bland resten av relikter!






Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-15 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP