Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖDA POETERS SÄLLSKAP

Jag är en sprattelgubbe, jag,
som flaxar snällt och svänger
och rycker till i varje drag
i snöret där jag hänger.
Jag sprattlar liksom löst och lätt,
en viljelös marionett
som gör det andra tränger.

Jag gör som alla andra, jag
bland andra döda sillar.
Jag flyter med och spelar svag
så ingen jag förvillar.
Jag är för andra till behag
och låtsas le i deras lag
där de varandra gillar.

Jag är en nickedocka, jag,
som kråmar mig och tackar
för att få vara med ett tag
i pölen där de kvackar.
Som grodan gör i ankans damm
jag aktar mig och tar mig fram
som den jag är: En stackar´!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-16 10:18



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Diktjaget skall inte alltid förväxlas med diktskrivaren i fråga, men i vissa avseenden kan det också gälla mig.
2019-06-16

  Jan Widströmer VIP
Skickligt rimmat om en "stackar". Sorgligt om det är ett självporträtt.
2019-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP