Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi möttes under hösten på korttidsboende. Hon hade tvingats amputera benen efter fall. Samtidigt hade maken fått sin andra stroke. Nu är de tillsammans på Ålderdomshem där jag besökte.


Vän för livet


I tre timmar

satt vi över

en kopp kaffe


Hon hade stickat

en liten krage


som passade

utmärkt till

min oljeflaska


som jag använder

i förbönstjänsten

Jakob 5:14-16


Så gott med dessa

trofasta vänner i

dagens Sverige - där

de flesta rusar förbi

varandra utan att se

sin nästa - och som har

all tid i världen att både

ta del och ge i samtal...




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-06-16 13:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En mycket fin dikt! Ger ljus.
2019-08-20

  mare VIP
Låter underbart!
2019-06-20

  Niliboy
Tre timmar över en kopp kaffe, coolt. Jag har också vänner, men vi sitter en timme ungefär! Bless you sister!
2019-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP