Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnbågen

Regnet har slutat, solen har kommit fram. Jag känner, hur solen värmer min kind.

Plötsligt kommer fram det mest vackraste regnbågen med alla dess olika färger.

Det får mig att tänka på den sista regndroppen, som bländas av solstrålen och skapar den vackraste, färgrikaste spektrum till himmelen.

Vilken färg är jag själv av dem alla? Är jag alls någon färg? Kanske inte. Jag känner så varje fall inte. Jag känner mig som en färglös, glömd, liten regndropp, som missades av solstrålen. En regndroppe som fortsätter att falla ner, utan mening och utan att lämna någon spår av sin existens efter sig.

Eller så är jag en färg som inte finns. En mix av så många färger, att jag blir en neutral regndroppe. Osynlig, obetydlig, intetsägande.

Vad jag själv än är, fortsätter jag att titta på regnbågen, med dem alla glada färgerna, dansa i den blåa himmeln.




Fri vers (Fri form) av The_Mr_J
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-16 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The_Mr_J
The_Mr_J