Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Utmaningen

”NU RÄCKER DET!” så sa jag alldeles nyss. Jag hade besökt vågen, vågat mig upp på den och avläst de stygga siffrorna: 102.6 kilo. På tok för mycket!! Och sen kollade jag omfånget runt midjan. Tack och lov! Mitt måttband räckte runt, men inte särskilt mycket mer. Bandet sa: ”121 centimeter”. Detta betydde i klartext att 60 % av mina byxor inte skulle kunna få vistas utanför garderoben. De är förvisade in i det ”eviga mörkret”.
Så - vad göra åt saken? Ska jag hota vågen med sopnedkastet (som inte längre existerar) eller ge upp och frossa i tårtor och praliner?? Ingetdera faktiskt. Jag har gått burit på en lysande idé. Som jag tillämpat tidigare. Fasta! Fem (5) dagar. Men det får inte avslutas med ett besök på caféet eller ett stort inköp på konditoriet. Snarare ska det ”backas upp” med ihärdiga morgonpromenader och cykelturer på morgonen. Så att kroppen låter några kilo försvinna.
Just nu ser folk på mig frågande och undrar i det tysta: ”Kan denne man verkligen vara ”på smällen”? Och - i så fall - i vilken månad? Är det kanske 7:e månaden eller rent av 9:e?!
Nu ska jag strax bege mig till Hälsokost-butiken och inhandla ett fastepaket. Sen är slut på all gröt, allt gott knäckebröd med ost och salladsblad. Håll tummarna för mig på denna resa.
Och 339 kronor senare så står fastepaketet framför mig. Väntar på öppningen. Det får dröja några dagar, kanske blir det ”grand opening” på fredag 28/6. Då finns det inga krockar med middagar jag är bjuden till eller andra planeringar som inte passar en fastande herre.
Nåväl, tills den stora hjälpen griper in, ”FASTAN”, så får jag själv dra mitt strå till stacken.’Jag vet att ”raska promenader” är ett måste om det ska bli någon viktreduktion. Så jag har en ”stegräknare” nedladdad på min mobil. Idag har jag hittills gått 10 859 steg. Enligt denna app, ”Hälsa” ska jag göra minst 10 000 steg/dag för att kunna minska i vikt. Och, tänka sig, några timmar senare visade samma stegräknare på 11 621 steg. Jag är på ”G” tänkte jag.

(Forts. Följer)
Prosa (100-ordare) av Bengt Malmsten VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-17 10:25Bookmark and Share


  AKT VIP
Lycka till på din viktresa. Akta dig för de djupa dalarna.
2019-06-17

  ULJO VIP
Önskar dig lycka till.
2019-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP