Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten är en reflektion kring det faktum att vår planets biologiska mångfald minskar i snabb takt på grund av klimatförändringarna och andra mänskliga aktiviteter. Se rapport från, IPBES.


Fjärilarna.

En gång satt jag i en trädgård. Då såg
jag en fjäril sätta sig på en blomma.
Alldeles kort därefter kom ännu en
fjäril och satte sig på blomman alldeles
invid den första fjärilen. Jag hade inte
väntat mig att få se en fjäril, än mindre
två fjärilar på en och samma gång.
I ljuset verkade fjärilarna skimra och
darra. Då lyfte den ena av fjärilarna
och alldeles kort därefter lyfte den
andra av fjärilarna. Då flög den ena av
fjärilarna ut ur ljuset, och alldeles kort
därefter flög den andra av fjärilarna
ut ur ljuset. Då såg jag en fjäril sätta
sig på en blomma. Alldeles kort därefter
kom ännu en fjäril och satte sig på
blomman alldeles invid den första
fjärilen. I ljuset verkade fjärilarna
skimra och darra. Jag hade inte väntat
mig att ännu en gång få se fjärilarna.




Fri vers av Olof Lagerhorn VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-17 10:38



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert...man behöver nog tänka på vad de vill ha för blommor och ha det i sin trädgård...de verkar i alla fall trivas hemma hos oss...:-)
2019-08-17

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär framtiden i våra händer, bör hållas varsamt!
Jag älskar fjärilar, har många buskar i trädgården som dom gillar.
2019-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP