Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Amerikanska inbördeskrigets galenskap men texten kan nog hänvisas till många andra krig.


1861 - 1865

 

I sin tro sig stött
ondsint trampar
soldaten ser rött
likt tjur stampar

lekamen fått ärr
av ilskan får lida
frigjort sin spärr
i tankar morbida

önskar domedag
fiende i evig frid

dock tar stryptag
om frände i strid  

ser nu broder dör
drar våld tillbaka
retirerar likt skör
vanvett rannsaka







Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-24 16:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Inget nytt under solen". Från Predikaren i Gamla Testamentet.
Kung Salomo författade.
2019-06-24

  Bodingen VIP
I många inbördeskrig ställs vänner mot vänner, bröder mot bröder, släkt mot släkt, tro mot tro, inget nytt under solen.
2019-06-24

  Öknens Ros VIP
Många krig har utförts i religionens namn, så sker ännu.

Snyggt uppställt och rimmat.
2019-06-24

  Larz Gustafsson VIP
Jaså? Vilka då t ex?
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP