Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mat och klimat

Det finns ett samband mellan mat
och klimat.
Om vi lyckas stoppa matsvinnet,
så är mycket vunnet.
Innan du handlar mat till ditt bord,
läs och begrunda dessa ord:

Stora burkar gör oss till stora skurkar,
små burkar gör oss till små skurkar.




Bunden vers (Rim) av Dan Myrbeck
Läst 529 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-09-30 17:31



Bookmark and Share


  M.Eta
Har alltid varit emot att slänga mat. Tänker på de stackarna som inte har så mycket att äta.
2019-10-07

  Ritva
bra tankar ;-)
2019-10-07

  Fem hjärtan VIP
Så sant och så oerhört svårt att leva efter...att vissa letar med ljus och lykta efter forskare som är klimatförnekare.. Dock blir de allt färre..för det krävs rejält med skygglappar och förnekelse för att inte förstå vad som sker.. Dock är det svårt att leva miljövänligt, och jag misslyckas varje dag.. Det som egentligen krävs, det är att vi lever som på 18- talet .. Huga!
2019-10-01

  Maria Sundelin VIP
Ta inte mer än du äter opp
Så får vi på svinnet stopp

Bra tankar
2019-10-01

  Larz Gustafsson VIP
Nonsens.
2019-09-30

  KattenKin VIP
Absolut, viktig text.
2019-09-30

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är bäst att tänka före än att behöva ångra sig efter...
2019-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Och det bästa är, Stalledräng, att det finns INGET du kan göra åt detta. Inget.

2019-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag är hellre en brat än en grälsjuk, trätlysten och hjärntvättad vuxen.
2019-09-30

  Staffan Nilsson

Ja, vi måste tänka på vad vi gör.
Bara brats köper vad de vill - vi vanliga kollar appen och köper klokt, för framtiden.

2019-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag köper vad jag vill.
2019-09-30

  ULJO
Så sanna ord.
2019-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck