Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttfågelungar

Nästan ömsint drar vi rötterna ur jorden
det hala ljudet då de sista släpper taget
är vi systrar eller bröder
är vi glödbränder i öde hus
är vi knastret som pyr i augustitorr mossa

vi kommer att sakna äppelblommorna
den beska röken och de svartnande kanterna
långt efter att vi rest
du bär en nyckel till ett hus som inte står kvar
i ett mjuknött band om halsen




Fri vers av Grävling
Läst 125 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-17 18:02



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Helt fantastisk dikt. Du har något alldeles speciellt!
2019-06-18

  Kungskobran VIP
Fin dikt om det förgågna
2019-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling